Wij organiseren een stookochtend - Graveka Diessen
Stookochtend graveka diessen

Wij organiseren een stookochtend

Wil je nog meer plezier uit jouw (toekomstige) houthaard halen en daarnaast flink besparen op uw stookkosten? Of ben je van plan om een houthaard aan te schaffen en wil je weten hoe je optimaal gebruik maakt van jouw haard? Schrijf je dan in voor de gratis stookcursus!

Wij organiseren met enige regelmaat een stookochtend in Diessen. Tijdens dit moment leer je hoe je een haard of kachel het meest efficiënt en zo milieuvriendelijk mogelijk kunt stoken. Goed stoken levert een hoger rendement van jouw haard op en daarmee een besparing op jouw stookkosten.

Aanmelden kan hieronder via onze site; vul hier je gegevens in en met hoeveel personen je graag deelneemt..

Schrijf je in voor de stookochtend!

  • zaterdagochtend 2 december – 09.30 – 11.00 uur
  • zaterdagochtend 27 januari – 09.30 – 11.00 uur
  • zaterdagochtend 24 februari – 09.30 – 11.00 uur

  Ik heb de Privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.

  Adviesgesprek

  Wil je uitgebreid advies en een ontwerp op maat? Maak even een afspraak via het contactformulier, dan staat een van onze adviseurs exclusief voor jou klaar.

  Overlast door houtrook heeft in zijn algemeenheid vier oorzaken:

  • Verouderd toestel. Verouderde toestellen die niet zijn voorzien van een moderne verbrandingstechniek veroorzaken veel fijn stof emissie en hebben een laag rendement. Moderne haarden en kachels zijn voorzien van een naverbrandingssysteem dat ervoor zorgt dat vrijwel alle fijn stof alsnog bijna volledig verbrandt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het rendement daarmee een stuk hoger is, hetgeen een forse besparing van de hoeveelheid stookhout betekent.
  • Kwaliteit brandstof. De kwaliteit van de brandstof bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de verbranding en dus van de fijn stof emissie en het rendement. Brandhout dat wordt verkocht bij bouwmarkten en tankstations is vaak vers gekapt en dus veel te nat. Dit hout moet minstens 1,5 jaar in de buitenlucht drogen. Zogenaamde oven gedroogd hout moet ook nog minimaal een half jaar drogen na aankoop. Tevens komt het vaak voor dat spaanplaat, MDF of gebeitst hout gebruikt wordt.
  • Kwaliteit schoorsteen. Een slecht trekkende schoorsteen leidt tot een slechte verbranding en daardoor hoge fijn stof emissie. Met name niet-geïsoleerde kanalen, veel bochten en verjongingen verslechteren de werking van de houtkachel. Neem een DE erkend installatiebedrijf indien een nieuwe schoorsteen wordt geplaatst.
  • De gebruiker. Veel gebruikers hebben onvoldoende kennis van de werking van hun haard, waardoor deze vaak deze niet op een optimale wijze wordt gestookt. Voorlichting kan hierin veel betekenen. Daarom dat Graveka Diessen deze stookcursus organiseert waar iedereen gratis aan deel mag nemen. Tijdens deze cursus worden tips gegeven om schoner te stoken en om meer rendement uit de haard of kachel te halen.

  Graveka Diessen is DE gecertificeerd en lid van het NHK. Al vele jaren zetten zij zich samen met de leveranciers in voor strengere regelgeving ten aanzien van emissie- en rendementseisen en is daarover in voortdurend overleg met de Nederlandse en Europese overheid. Het gezamenlijk streven is: zeer strenge regelgeving zodat overlast in de toekomst tot het verleden behoort.