Stookavonden in onze showroom - Graveka Diessen
Warmtepomp combineren met houtkachel

Stookavonden in onze showroom

Wilt u nog meer plezier uit uw (toekomstige) houthaard halen en daarnaast flink besparen op uw stookkosten? Of bent u van plan om een houthaard aan te schaffen en wilt u weten hoe u optimaal gebruik maakt van uw haard? Schrijf u dan in voor de gratis stookcursus!

Wij organiseren een cursus hout stoken in onze showroom te Diessen. Tijdens deze avond leert u hoe u een haard het meest efficiënt en zo milieuvriendelijk mogelijk kunt stoken. Goed stoken levert een hoger rendement van uw haard op en daarmee een besparing op uw stookkosten.

Data, aanvang 19:00 uur:

  • ivm het coronavirus is er nog geen nieuwe datum gepland. Maar meldt u aan en wij houden u op de hoogte.

Aanmelden kan hieronder via onze site; vul hier uw gegevens in en met hoeveel personen u graag deelneemt.

Overlast door houtrook heeft in zijn algemeenheid vier oorzaken:

  • Verouderd toestel. Verouderde toestellen die niet zijn voorzien van een moderne verbrandingstechniek veroorzaken veel fijn stof emissie en hebben een laag rendement. Moderne haarden en kachels zijn voorzien van een naverbrandingssysteem dat ervoor zorgt dat vrijwel alle fijn stof alsnog bijna volledig verbrandt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het rendement daarmee een stuk hoger is, hetgeen een forse besparing van de hoeveelheid stookhout betekent.
  • Kwaliteit brandstof. De kwaliteit van de brandstof bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de verbranding en dus van de fijn stof emissie en het rendement. Brandhout dat wordt verkocht bij bouwmarkten en tankstations is vaak vers gekapt en dus veel te nat. Dit hout moet minstens 1,5 jaar in de buitenlucht drogen. Zogenaamde oven gedroogd hout moet ook nog minimaal een half jaar drogen na aankoop. Tevens komt het vaak voor dat spaanplaat, MDF of gebeitst hout gebruikt wordt.
  • Kwaliteit schoorsteen. Een slecht trekkende schoorsteen leidt tot een slechte verbranding en daardoor hoge fijn stof emissie. Met name niet-geïsoleerde kanalen, veel bochten en verjongingen verslechteren de werking van de houtkachel. Neem een DE erkend installatiebedrijf indien een nieuwe schoorsteen wordt geplaatst.
  • De gebruiker. Veel gebruikers hebben onvoldoende kennis van de werking van hun haard, waardoor deze vaak deze niet op een optimale wijze wordt gestookt. Voorlichting kan hierin veel betekenen. Daarom dat Graveka Diessen deze stookcursus organiseert waar iedereen gratis aan deel mag nemen. Tijdens deze cursus worden tips gegeven om schoner te stoken en om meer rendement uit de haard of kachel te halen.

Graveka Diessen is DE gecertificeerd en lid van de Sfeerverwarmingsgilde. Al vele jaren zetten zij zich samen met de leveranciers in voor strengere regelgeving ten aanzien van emissie- en rendementseisen en is daarover in voortdurend overleg met de Nederlandse en Europese overheid. Het gezamenlijk streven is: zeer strenge regelgeving zodat overlast in de toekomst tot het verleden behoort. Het gecontroleerd verbranden van hout in een moderne haard is een vorm van duurzame energieopwekking en draagt daarmee bij aan de Europese klimaat doelstellingen. Voor Nederland betekent dit dat in 2020 14% van de nationale energieproductie van een duurzame bron afkomstig is. Het gebruik van hout voor individuele verwarming zal bijdragen om deze doelstelling te halen.

Uiteraard is het mogelijk om na afloop vragen te stellen. Wij nodigen u graag uit voor deze informatieve avond.

Schrijf u nu alvast in voor de stookavond!

    Ik heb de Privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.