Nederlandse Haarden- en Kachelbranche - Graveka Diessen

Nederlandse Haarden- en Kachelbranche

NHK verkoop-installatie

Deskundig, eerlijk en passend advies bij uw smaak
Graveka Diessen is aangesloten bij Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Deze stichting waarborgt zekerheid. De NHK verkoop-installatie staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Vakmanschap
De installateurs van de NHK hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet de NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven.

Opleiding
Om lid te worden van het NHK moet de detaillist beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de erkenning van de Stichting EVIS. Deze erkenning is eveneens verplicht, wil een detaillist lid worden van het SVG.

Stichting EVIS

De branchevereniging NHK heeft, om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een juiste en veilige manier te installeren, het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor installateurs van sfeerverwarming.
Aan zo’n erkenning kunnen de betere installateurs worden herkend, waarbij u zeker weet dat u met een vakbekwaam bedrijf te maken heeft.

DE (Duurzame Energie) Certificering is Europese richtlijn

De Europese Gemeenschap heeft in Richtlijn 2009/28 (de z.g. RES) bepaald dat er in de lidstaten wetgeving moet komen die de opleiding en certificering van installateurs van bio-toestellen regelt. In onze branche gaat dit dus om houtgestookte toestellen. De Richtlijn gaat uit van het certificeren van installateurs. Graveka Diessen heeft ook hier een certificering.

Voor het afgeven van deze erkenningen is de onafhankelijke Stichting Erkenningsregelingen voor Installateurs van Sfeerverwarming – kortweg Stichting EVIS – opgericht.
Elk jaar opnieuw worden alle erkende bedrijven door deze stichting beoordeeld of zij nog aan de strenge eisen voor erkenning voldoen. Maar ook tussentijds worden de door erkende bedrijven uitgevoerde of nog in aanbouw zijnde projecten steekproefsgewijze door speciaal opgeleide inspecteurs beoordeeld. Ook Graveka Diessen heeft een erkenning van EVIS.

Steeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte haard, kachel of ketel in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkope en duurzame manier van verwarmen en kan energiekosten verlagen. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog niet elke installateur de kennis om deze veilig aan te leggen. Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (Duurzame Energie) in het leven geroepen.

Logo NHK logo evis DE logo

Showroom afspraak

We ontvangen je graag in onze showroom om je te inspireren met het mooiste wat er is: vuur! We zorgen voor voldoende tijd en houden van exclusieve aandacht. Via onderstaande button maak je gemakkelijk een afspraak. Graag tot ziens; de kachel brandt en de koffie staat klaar.

Neem contact op