Welke schouw is geschikt voor een pelletkachel? - Graveka Diessen

Welke schouw is geschikt voor een pelletkachel?

De pelletkachel is populair in ons land. Hij kan zowel binnen als op de veranda of op het terras geplaatst worden. Deze kachels branden op basis van houten pellets, ofwel samengeperste houtvezels in blokjes. Deze blokjes hout blijven lang branden en hebben een vrij hoog warmterendement. Met een pelletkachel geniet je dan ook van een heerlijke warmtebron die jouw woonkamer een knusse uitstraling geeft. Het opstoken van pellets zorgt echter ook voor rookontwikkeling en dus is het afvoeren van rook noodzakelijk. In dit blog lees je meer over de eisen die aan een schouw gesteld worden.

Is een schouw voor een pelletkachel nodig?

Omdat er rook vrij komt bij het verbranden van de pellets, is het afvoeren van deze rook via een afvoerkanaal noodzakelijk. Een pelletkachel moet altijd door het dakvlak uitmonden, middels een veilig schoorsteenkanaal. Een uitmonding in de gevel is in Nederland niet toegestaan. Dit zorgt bovendien voor praktische problemen, zoals een verhoogde kans op schoorsteenbrand en overlast voor de omgeving. Een professionele, gecertificeerde installateur zal dus altijd een schoorsteenkanaal via het dak laten uitmonden.

Showroom afspraak

Zelf ook heerlijk wegkruipen bij een gloeiende kachel? Dat kan! De aanschaf en het installeren van een pelletkachel is niet duur en valt zeker aan te raden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kachels die wij leveren? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak met ons in of kom langs bij onze winkel in Diessen. Wij helpen je graag!

Neem contact op