Wat zijn de voordelen van een houtkachel? - Graveka Diessen

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

We kunnen er niet omheen: een houtkachel is een echte sfeermaker in huis. Het brengt niet alleen veel warmte in uw woning, maar het zorgt ook voor een knusse ambiance. Lekker ontspannen voor de kachel met een warme kop thee of een goed glas wijn. De benen omhoog en uw avondje ontspannen kan beginnen. Veel oude huizen zijn standaard uitgerust met een houtkachel. Tegenwoordig ziet u ze ook steeds meer in moderne woningen. En niet voor niets!

Een houtkachel biedt diverse voordelen. Het is een aanvulling op uw interieur en vergroot uw wooncomfort. Benieuwd naar de voordelen van een houtkachel? Hieronder leest u er meer over.

Sfeer

Zoals hierboven al benoemd, brengt een houtkachel veel sfeer in huis. Liefhebbers van ‘echt vuur’ zweren bij de beleving van zo’n kachel. Het is prachtige aanvulling op het interieur. Het voordeel van de houtkachels van tegenwoordig, is dat ze verkrijgbaar zijn in alle soorten en maten. Heeft u een modern interieur en bent u van mening dat een houtkachel daar niet bij past? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment houtkachels. Zoals u ziet zijn ze er in diverse dessins. Van modern tot klassiek en van minimalistisch tot industrieel. Zo is er altijd wel een variant die mooi in uw interieur past.

Een voordelige keuze

Een ander voordeel van een houtkachel is dat deze voordelig in het gebruik is. Het levert u veel warmte op, voor relatief weinig brandstof. Kachelhout is namelijk niet duur. Hakt en sprokkelt u het hout zelf? Dan kost het u vrijwel niets. Daarnaast is een houtkachel ook nog eens relatief goedkoop in de aanschaf. Een voordelige keuze dus!

Lokale warmtebron

Een ander belangrijk voordeel van een houtkachel is dat het een lokale warmtebron is. Met andere woorden: bij gebruik van de kachel wordt de ruimte direct verwarmt. Bij een centrale verwarmingsbron duurt het altijd even voor de ruimte lekker warm is. Met een lokale warmtebron, zoals een houtkachel, heeft u daar geen last van. Stel, u komt terug van een weekend weg en de centrale verwarming heeft het hele weekend uit gestaan. In dat geval duurt het wel even voor uw huis weer goed op temperatuur is. Wilt u toch direct een warme woonkamer? Dan steekt u gewoon de houtkachel aan en geniet u direct van sfeervolle warmte in huis.

Wij denk graag met u mee

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een houtkachel in uw woning? Wij denken graag met u mee. We nodigen u uit in onze showroom in Diessen om de mogelijkheden te bespreken. Maak een afspraak of loop eens bij ons binnen. Vindt u het fijn dat we bij u thuis langskomen? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen. We helpen u graag verder met het kiezen van een warmtebron voor uw huis!

Neem contact op