Wat is een pelletkachel? - Graveka Diessen

Wat is een pelletkachel?

U heeft er vast wel van gehoord, maar wat is een pelletkachel nou eigenlijk precies? Een pelletkachel is eigenlijk een houtkachel in een modern jasje. Als u op zoek bent naar de perfecte mix van nostalgie en hedendaags stijlvol dan is dit de oplossing voor u! U geniet van de gezelligheid en sfeer van een houtkachel, terwijl u tegelijk profiteert van het moderne bedieningsgemak van een gashaard of elektrische kachel.

Wat is een pellet voor de pelletkachel?

De pelletkachel is een volautomatische verbrandingskachel waarbij houtpellets worden verbrand. De pellets zijn kleine staafjes hout, een soort korrels. Deze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er is geen sprake van toevoegingen en de bomen worden met rust gelaten. Door de productiewijze van deze pellets (ze worden onder hoge druk samengeperst) bevatten ze weinig vocht en zorgen ze dus voor aangename droge warmte in uw kamer. Elke pelletkachel heeft een reservoir waar pellets in worden geplaatst. De kachel voert daarmee zelf het vuur wanneer dat nodig is.

Wat doet een pelletkachel?

De pelletkachel bevat een afstandsbediening of display waarop aangegeven kan worden wat de gewenste kamertemperatuur is en houdt de temperatuur constant. De pelletkachel zorgt dus eigenlijk voor een stukje climate control in een goed geïsoleerde ruimte. Zodra de pelletkachel wordt aangezet gaan de pellets branden. Een geluidsarme ventilator blaast de warme lucht dan uw woonkamer in. Schone lucht uit de kamer wordt naar het branderbakje gezogen en zorgt voor zuurstof voor het vuur. De uitlaatgassen worden naar buiten getransporteerd via de luchtuitlaat. In de pelletkachel zit een computer die constant de temperatuur opmeet en de warmte van de kachel bijstelt. Deze computer kunt u handmatig beïnvloeden via de afstandsbediening of display om zo de gewenste temperatuur aan te passen.

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk

Pelletkachels zijn milieuvriendelijke vormen van verwarming. Door de interne geavanceerde techniek zorgen pelletkachels voor een optimale verbranding en een zeer hoog rendement. Uw woning of pand wordt op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd, mede dankzij het feit dat de pelletkachel niet over de gewenste kamertemperatuur heen gaat en constante warme geeft. Met een pelletkachel stookt u goedkoop, veilig en bewust.

Wat is nodig om een pelletkachel te installeren?

Wat is een pelletkachel toch een heerlijke sfeermaker in huis! Als u besluit een pelletkachel te nemen, laat uzelf dan goed informeren bij de aanschaf! Technisch inzicht in de werking van deze kachel en het rookkanaal is cruciaal. Onderhoudt is ook belangrijk, dus zorg dat u weet wat u moet doen. Bij Graveka zijn wij op de hoogte van de nieuwste technieken betreft pelletkachels. Daarnaast kunnen we u ook informeren over eventuele subsidiemogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor tips, informatie of aanbevelingen.

Showroom afspraak

Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte kachel die past in je interieur. We adviseren je graag over al onze producten. Bezoek daarom onze showroom en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie aan kachels, haarden en nog veel meer! Voor vragen of stijladvies kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op