Wat is de beste speksteenkachel? - Graveka Diessen

Wat is de beste speksteenkachel?

Het lijkt een inkoppertje, maar het geheim van de speksteenkachel zit in de unieke speksteen. Het hoge gehalte aan magnesiet in de steen, zorgt voor de hoge en snelle warmteopname en de enorme hittevastheid. Dit maakt het een duurzaam alternatief voor het verwarmen op gas.

 

Verschillende speksteenkachels

Er zijn verschillende soorten speksteenkachels op de markt. Zo zijn er authentieke speksteenkachels, welke uit massief speksteen zijn opgebouwd. En er zijn speksteenkachels waarbij maar een gedeelte van de kachel met speksteen bekleed is. We zetten de verschillen naast elkaar.

Authentieke speksteenkachel

Een authentieke speksteenkachel is volledig opgebouwd uit massief speksteen. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed wordt opgeslagen. Zelfs nadat het vuur gedoofd is, blijft de speksteenkachel 14 tot 24 uur, naar gelang de massa van de kachel, warmte afgeven. Hoe meer speksteen, hoe meer massa, hoe meer opslag en hoe langer de kachel warmte blijft afgeven. Met een paar uur stoken, haal je zo langdurig warmte in huis. Deze kachel verbruikt dan ook gemiddeld de helft minder hout dan een traditionele open haard. Hierdoor is de authentieke speksteenkachel een bijzonder efficiënte en duurzame manier voor het verwarmen van je huis.

Beklede speksteenkachel

Kachels die bekleed zijn met speksteen bestaan niet volledig uit speksteen, maar hebben vaak een mantel van speksteen.

De massa van de speksteen bij de beklede kachels is minder waardoor deze gaskachels of houtkachels minder opslag vermogen hebben. Het ‘nastraal vermogen’ is daardoor minder waardoor deze kachels ook minder rendement opleveren. Desalniettemin blijft de warmte van deze kachels ongeveer 2 tot 3 uur nastralen. Er zijn ook nog speksteenkachels die niet volledig opgebouwd zijn uit speksteen, maar waarbij een gietijzeren frame bekleed is met speksteen. Deze kachels blijven tot wel 12 uur warmte afgeven.

Het rendement van deze beklede speksteenkachels is lager in vergelijking met een massieve speksteenkachel. Deze kachels zijn ook een stuk minder zwaar en vaak ook minder duur.

Hoog rendement kachel

Ben je opzoek naar een kachel met een hoog rendement? Dan is een speksteenkachel de oplossing. Hiermee houd je eenvoudig en lang de warmte in huis. Ben je van plan een speksteenkachel te kopen? In onze showroom helpen we je graag verder om samen de mogelijkheden voor een speksteenkachel bij jou thuis te bespreken. Maak een afspraak en ervaar de stralingswarmte van een authentieke speksteenkachel.

Neem contact op