Houtkachel laten plaatsen - Graveka Diessen

Houtkachel laten plaatsen

Wat is er lekkerder dan na een lange dag bij een warme houtkachel kruipen. De geur van het hout en het knapperende vuurtje creëren gelijk een prettige sfeer in de woning. Een houtkachel heeft vele voordelen. Allereerst natuurlijk de warmte en de sfeer die het afgeeft. Doordat de kachel op hout brand, is het mogelijk volledig zelf het vuur te maken. Dit maakt het extra leuk. De verschillende toestellen en het hoge rendement dat behaald kan worden maakt de houtkachel erg populair.

Verschillende houtkachels

Wanneer je kiest voor een houtkachel is dit een afsluitbaar toestel. Deze kachel kan in principe door de gehele woning geplaats worden. Het is wel noodzakelijk dat deze op het rookkanaal wordt aangesloten. Er zijn verschillende soorten houtkachels, zo zijn deze gemakkelijk in elk interieur toe te voegen. Denk aan draaibare, moderne, klassieke en zelfs hangende houtkachels. Naast de vorm is ook het materiaal aan te passen naar jouw eigen stijl. De houtkachels zijn er in gietijzer en staal. Hiernaast is het soms mogelijk de kachel met speksteen of natuursteen te bekleden voor een geheel andere uitstraling.

Veilig plaatsen van een houtkachel

Het is erg belangrijk dat de plaatsing van een houtkachel goed en nauwkeurig gebeurt. Om deze reden is het verstandig een houtkachel te laten plaatsen door een professional. Hij of zij kan het rookkanaal controleren op problemen en de kachel op een veilige manier installeren. Latere problemen kunnen zo gemakkelijk voorkomen worden. Per gemeente verschillen de regels omtrent het rookkanaal. Voordat de kachel geplaatst wordt, is het verstandig na te gaan welke regels er in de gemeente gelden. Het zou toch zonde zijn als de kachel geplaatst is en deze dient vervolgens weer verplaatst of verwijderd te worden.

Het rookkanaal van de houtkachel

Een houtkachel heeft een verticaal afvoerkanaal nodig. Dit is belangrijk om de hete verbrandingsgassen af te kunnen voeren. Daarnaast moet het rookkanaal aan verschillende eisen voldoen. Natuurlijk is de brandwerendheid erg belangrijk, ook van de omgeving zoals vloeren en wanddelen. Een professional informeert je graag over de veiligheid bij het plaatsen van een houtkachel. Voor het rookkanaal is het ook belangrijk dat deze zo min mogelijk bochten bevat. Mochten deze bochten noodzakelijk zijn, mogen deze maximaal 45 graden zijn. Bij een houtkachel is het belangrijk dat het kanaal boven de nok van het dak uitkomt. Zoals eerder besproken zijn de regels hierover per gemeente verschillend.

Specialist in het plaatsen van houtkachels

Graveka is de specialist als het gaat om het plaatsen van houtkachels. We vertellen graag over de mogelijkheden in jouw woning. Bezoek daarom onze showroom en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie aan kachels, haarden en nog veel meer! Voor vragen of stijladvies kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op