Hoe bouw ik mijn gashaard om naar propaangas? - Graveka Diessen

Hoe bouw ik mijn gashaard om naar propaangas?

Wanneer je op dit moment een gashaard (op aardgas) hebt, en je wil de hoge gasprijzen graag vermijden, kun je ervoor kiezen om jouw gashaard om te bouwen naar propaangas. Bijna elke gashaard is om te bouwen maar hoe bouw je hem om naar propaangas? Wij geven het antwoord.

Wat is (bio)propaan?

Biopropaan is een 100% duurzame fossiele brandstof. Op het vlak van CO2-uitstoot is propaan één van de meest schone brandstoffen die je kunt vinden. Bij huishoudelijk gebruik produceert propaan gemiddeld 15% minder CO2 per kWh dan aardolie. Een groot verschil dus!

(Bio)propaangas is een dus redelijk schone energiebron, maar nog belangrijker: een voordelig alternatief voor aardgas. Propaangas is perfect geschikt voor het verwarmen van je huis. Deze bron kan op verschillende manieren worden verpakt en opgeslagen. Zoals navulbare flessen of gastanks. Het is een ideale energiebron die steeds vaker in combinatie met andere hernieuwbare brandstoffen gebruikt wordt.

Hoe werkt de aansluiting op biopropaangas?

Zoals eerder vermeld, zijn veel gashaarden om te bouwen. Het is slim om eerst te kijken of jouw gashaard geschikt is. Dit is alleen uit te zoeken aan de hand van het merk, model en serienummer. Deze gegevens staan op het typeplaatje van de kachel. Wil je het zeker weten? Neem dan contact op met ons dan bekijken wij het samen met jou.

Maar enkel met het ombouwen van de kachel ben je er vaak nog niet. Er zal in de meeste gevallen ook een nieuwe gasleiding getrokken moeten worden en er moet een gasopflesopslag met omschakelunit geplaatst worden. Propaangas wordt namelijk geleverd via geschakelde gasflessen die naar de gashaard worden geleid. Wanneer er een fles leeg is, schakelt het systeem automatisch over naar de andere fles. Je mag, wettelijk gezien, 4 geschakelde flessen thuis voorzien. Bij voorkeur worden deze buiten de woning opgeslagen in een veilige opslag met goede ventilatie. Let er ook op dat de flessen niet afgedekt worden.

De voordelen van een gashaard op propaangas:

  • Geen gasaansluiting meer nodig;
  • Beste alternatief voor aardgas; propaan is vier keer goedkoper dan aardgas (2023);
  • Meest schone energiebron. Propaan stoot tot 19% minder CO2 uit dan aardgas;
  • Future-proof!

Wil je toch nog meer informatie over gashaarden met propaangas? Neem dan contact op of maak een afspraak in onze showroom!

Wil je ook je gaskachel ombouwen naar propaangas?

Ben je overtuigd om je gaskachel om te laten bouwen naar propaangas? Dat is top! In onze showroom kun je terecht voor advies en kunnen we samen de verschillende mogelijkheden bespreken. Kom gerust eens langs.

Neem contact op