Duurzame kachels: sfeervol én milieubewust - Graveka Diessen

Duurzame kachels: sfeervol én milieubewust

Ben je op zoek naar een kachel voor in jouw woonkamer? Wie wil nou niet zo een bron van warmte en sfeer in zijn huis hebben?

De kachel staat symbool voor een warme, gezellige en romantische woonkamer, maar niet alles is zo rooskleurig als je zou denken. Traditionele kachels hebben namelijk een laag rendement, maar dat hoeft niet te betekenen dat jouw kachel niet sfeervol én milieubewust kan zijn.

Duurzame kachels, bestaan ze echt?

Een traditionele open haard haalt niet altijd een hoog rendement, doordat het grootste gedeelte van de warmte via de schoorsteen naar buiten verdwijnt. Bovendien komen er schadelijke stoffen vrij bij de verbranding, wat ook niet bijdraagt aan het milieu en je eigen gezondheid. Maar er zijn gelukkig ook alternatieven die wel duurzaam en zelfs goedkoper zijn om je huis te verwarmen en toch het sfeervolle gevoel van een kachel geven. Een houtkachel die gemaakt is van duurzaam en kwalitatief materiaal, zoals beton keramiek, heeft een hoger rendement en een lagere emissie dan een houtkachel van goedkoper en minder isolerend materiaal. Heb je zonnepanelen op jouw dak liggen? Dan kan een elektrische kachel ook een milieubewuste optie zijn. De ene kachel is de andere niet en dat maakt het niet altijd eenvoudig om vast te stellen of een bepaalde kachel duurzaam is. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren over de gebruikte materialen en het rendement van een kachel, voordat je een beslissing neemt.

Duurzame kachel speksteen

Meer duurzame alternatieven

De speksteenkachel leent zich prima als milieubewuste en sfeervolle kachel. Het speksteen zorgt voor een goede warmte opname en warmtegeleiding, waardoor het niet nodig is om lang te stoken om je huis warm te krijgen. Je hoeft per dag maar twee uur te stoken om de rest van de dag te kunnen genieten van de warmte die langzaam door het fraaie speksteen wordt vrijgegeven. De kachels zijn in moderne kleuren en vormen verkrijgbaar en zijn een uitstekende investering op de lange termijn. De pelletkachel is ook een duurzame optie die CO2-neutraal in gebruik is. De pellets die verbrand worden zijn 100% natuurlijk en branden helemaal op, waardoor het onderhoud minimaal is. Beide kachels zijn ook aan te sluiten op de centrale verwarming van het huis, waarmee ze de rest van de woning ook van warmte voorzien, terwijl jij lekker knus voor de kachel hangt.

Op een bewuste manier genieten van je kachel

Door een van bovenstaande kachels aan te schaffen, zorg je voor een lagere energierekening, een verminderde last op het milieu en voor enorm veel sfeer in de woonkamer. Als het op sfeer en gezelligheid aankomt, hoef je geen concessies te doen. Je haalt het maximale plezier uit de kachel en kunt er ook nog eens van genieten dat je dit op een bewuste manier doet. Met deze kachels hoef je ook niet te vrezen dat je de kachel niet gebruikt om energie of geld te besparen, je kunt hem activeren wanneer je er zin in hebt.

Neem contact op

    Showroom afspraak

    Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte kachel die past in je interieur. We adviseren je graag over al onze producten. Bezoek daarom onze showroom en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie aan kachels, haarden en nog veel meer! Voor vragen of stijladvies kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.