Duurzaam verwarmen - Houtkachel met warmtepomp - Graveka Diessen

Een houtkachel combineren met een warmtepomp

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor duurzame opties. Op het gebied van voeding, maar ook als het gaat om wonen. Deze milieuvriendelijke keuzes zijn niet alleen goed voor de wereld, maar vaak ook voor de eigen portemonnee.

Toch willen we wel een beetje kunnen genieten. Dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Gelukkig hoeft u geen keuze te maken tussen één van de twee. Duurzaam en gezelligheid gaat ook prima samen. Hoe zit dat eigenlijk met de verwarming in huis? Is het mogelijk om een warmtepomp te combineren met een houtkachel? In dit artikel leest u er meer over.

Warmtepomp combineren met houtkachel

Om maar meteen concreet te zijn: het is zeker mogelijk om een warmtepomp te combineren met een houtkachel. Het is een slimme mix van twee verschillende energiebronnen. Zo geniet u van een lokale warmtebron én van een constante verwarmingsbron. Het combineren van een warmtepomp met een houtkachel kan zowel in bestaande als in nieuwbouwwoningen. Overigens is het combineren van een warmtepomp niet alleen mogelijk met een houtkachel. Dit kan ook uitstekend met een gas- of pellet gestookt toestel. Hiermee creëer je namelijk ook een plaatselijke warmtebron.

Een slimme mix van warmtebronnen

Het fijne aan een houtkachel in combinatie met een warmtepomp is dat u uw huis nog steeds op meerdere manieren kunt verwarmen. Komt u net terug uit de koude buitenlucht en wilt u lekker even opwarmen? Dan maakt u het houtvuur aan en geniet u van snelle, directe en gezellige warmte. Wilt u uw woning verwarmen op een constante temperatuur? Dan is de warmtepomp ideaal.

Comfortabele warmte

Bent u op zoek naar comfortabele warmte en wilt u ook besparen op uw energiekosten? Dan bent u bij Graveka aan het juiste adres. We staan voor u klaar om u hierin te adviseren. Naast goed advies bieden wij u ook een ruime keuze aan warmtebronnen. We investeren graag in de toekomst en daar passen we ons assortiment op aan.

Duurzame warmtebronnen

U kunt bij ons terecht voor verschillende duurzame warmtebronnen. Onze haarden en kachels voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn een prachtige aanvulling op uw interieur. Zo hebben we oog voor het klimaat en denken we graag met u mee over het verduurzamen van de verwarming in uw woning. Dit maakt uw huis milieubewuster en daarnaast is duurzaam verwarmen ook nog eens goed voor uw portemonnee. Twee vliegen in één klap wat ons betreft.

Advies nodig?

Kunt u wel wat advies gebruiken over duurzaam verwarmen? Dan bent u bij Graveka Diessen aan het juiste adres. We helpen u graag met het uitzoeken van een geschikte kachel of haard. Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee!

Neem contact op