Gashaard Bladel - Dé haarden specialist - Graveka Diessen

Gashaard Bladel

Deze mensen gingen hun huis verbouwen en houden van een industriële stijl. Een architect ging met hun ideeën aan de slag. De wens: een open keuken en eetkamer die in verbinding staan met de woonkamer. Ze wilden wel iets tussen de beide ruimtes plaatsen en zo ontstond het idee van een haard als roomdivider. Een roomdivider zorgt voor het beste van beiden: een afscheiding tussen de ruimtes en met tegelijkertijd de gelegenheid om van de ene naar de andere kant te kijken. Met als bijkomend voordeel dat de ruimte mooi groot oogt.

Wow-factor

Met de tekening van de architect in de hand kwamen ze onze showroom binnenlopen. Jan vroeg naar hun wensen. Ze hadden inspiratie opgedaan op internet en al een mooie haard van Kalfire Fireplaces gezien, waar meteen bij binnenkomst hun oog op viel. Door het mooie vuur en de realistische uitstraling had deze haard voor hen de ‘wow-factor’. Dat het design ook nog eens perfect bij hun industriële woonstijl paste, maakte dat de keuze snel gemaakt was. De keuze voor een gashaard was een praktische, het hele huis is ingericht op gemak; de gashaard gaat aan met slechts een druk op de knop.

Daarna hebben we de mogelijkheden van de ombouw besproken. Hun wens: zwart staal, om zo die industriële look nog extra te benadrukken. Prachtig, echter omdat staal gaat roesten, en nog sneller in combinatie met water, moest er een laklaag worden aangebracht. Uiteindelijk bleek daarmee wel dat er een structuur in de laag ontstond, waardoor het niet effen zwart was. Nadat het vakkundig was uitgewerkt in onze werkplaats en ze het resultaat zagen vonden ze het meteen prachtig; het past perfect bij het interieur.

Het eindresultaat

Het eindresultaat nadat onze monteurs de haard en ombouw op locatie geïnstalleerd hebben mag er zijn. ‘De haard maakt ons interieur helemaal compleet, beter kunnen we het niet omschrijven.’ Iedereen die overweegt een haard te plaatsen zou het gewoon moeten doen. Je krijgt er echt geen spijt van.’ Dat kunnen wij bij Graveka natuurlijk alleen maar beamen.