Pelletkachels - Duurzame warmtebron - Graveka Diessen

Pelletkachels

Een pelletkachel combineert de gezelligheid van een houtkachel met het bedieningsgemak van een gashaard. De moderne pelletkachels zijn uitgevoerd met de nieuwste innovaties waardoor je optimaal geniet van het prachtige vuur. Van een robuuste losstaande kachel tot een moderne inbouw pelletkachel; de mogelijkheden zijn divers.

De pelletkachel in het kort

De pelletkachel heeft als brandstof pellets: blokjes machinaal samengeperst houtafval. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven kun je volledig instellen. Pelletkachels zijn stiller vanwege de regelbare ventilatoren. Daarnaast beschikt de nieuwste generatie pelletkachels over een innovatieve vijzelmotor die continu op een lage snelheid draait waardoor je het ‘aanslaan’ van de ventilator zelfs niet meer hoort. Dankzij het quick start system start een pelletkachel snel op (de gloeispiraal is binnen 10 seconden opgewarmd). Wist je dat de pelletkachel van diverse gemakken is voorzien? Denk aan touch afstandsbediening waarmee je gemakkelijk de gewenste temperatuur opgeeft en de handige app waarmee je de kachel vanaf elke locatie kunt bedienen. Ideaal, zo kom je voortaan altijd thuis in een warm huis.

Pelletkachel kopen?

Ben je van plan om een pelletkachel te kopen? Laat je vooraf goed informeren over de werking van de pelletkachel en de mogelijkheden in jouw specifieke woonsituatie. Een goede installatie is daarbij onmisbaar net als het gebruik van de juiste pellets. Pellets dienen altijd het kwaliteitslabel te hebben, de zogenaamde ENplus norm, en te beschikken over de A1 kwaliteitsnorm.

Al jouw vragen over pelletkachels beantwoord

De pelletkachel is een volautomatische verbrandingskachel waarbij houtpellets worden verbrand. De pellets zijn kleine staafjes hout, een soort korrels. En dus geen grote pallets. De korrels zijn afkomstig uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. De pellets worden onder hoge druk samengeperst, waardoor ze weinig vocht bevatten. Dit biedt de ideale omstandigheden bij het verbranden. Ze zorgen voor een aangename droge warmte in huis. Elke pelletkachel heeft een reservoir waar pellets in worden geplaatst. De kachel voert daarmee zelf het vuur wanneer dat nodig is.

Regelmatig onderhoud van de pelletkachel is noodzakelijk voor een goede verbranding van de pellets en voor een lange levensduur. Zowel dagelijks onderhoud als periodiek onderhoud dragen bij aan de levensduur en kwaliteit van de pelletkachel. Dagelijks onderhoud kun je prima zelf uitvoeren. Het enige wat je hoeft te doen is de as wegzuigen, het branderbakje leeggooien, de aslade legen en even met een natte doek de ruit schoonmaken. Een pelletkachel produceert erg weinig as en daarom is dit dagelijks onderhoud maar een minimale moeite. We adviseren om grotere, periodieke onderhoudswerkzaamheden over te laten aan een expert. Hiervoor kun je rekenen op de diensten van Graveka. We bieden daarom een voordelige onderhoudsservice aan in de vorm van een abonnement waar periodieke onderhoudswerkzaamheden voor je verzorgd worden. Zo weet je dat het op de juiste manier gedaan wordt en geniet je nog lang van je pelletkachel.

Omdat er rook vrij komt bij het verbranden van de pellets, is het afvoeren van deze rook via een afvoerkanaal noodzakelijk. Een pelletkachel moet altijd door het dakvlak uitmonden, middels een veilig schoorsteenkanaal. De afvoer mag nooit van aluminium zijn. Dit materiaal wordt aangetast door de warmte. Een erkende installateur en verkoper zal materialen zoals RVS gebruiken voor de afvoer. Heb je een bestaande schouw? We adviseren om de voorschriften van de fabrikant van de pelletkachel op te volgen om er zeker van te zijn dat je schouw geschikt is.

Showroom afspraak

We ontvangen je graag in onze showroom om je te inspireren met het mooiste wat er is: vuur! We zorgen voor voldoende tijd en houden van exclusieve aandacht. Via onderstaande button maak je gemakkelijk een afspraak. Graag tot ziens; de kachel brandt en de koffie staat klaar.

Neem contact op