Open haarden - De charme van hout stoken - Graveka Diessen

Open haarden

Met een goed boek of een glas wijn neerstrijken bij de open haard. Al je zintuigen worden geprikkeld terwijl je het vurige vlammenspel aanschouwt, luistert naar het knisperende haardvuur en je het vurige hout ruikt.

Zo herinneren we ons de ouderwetse ‘open haard’. Hoewel deze term nog steeds wordt gebruikt, wordt er vaak een ander type haard bedoeld. Bij een open haard staat het haardvuur namelijk direct in verbinding met de rest van de ruimte. Tegenwoordig worden er specifieke en strenge eisen aan houthaarden gesteld. Zonder afbreuk te doen aan de charme van het hout stoken en het authentieke gevoel dat een houthaard of houtkachel oproept, staat een schonere verbranding en hoger rendement voorop. De mogelijkheden zijn divers. Bij Graveka informeren we je graag.

Wat is een open haard?

Bij een open haard staat het haardvuur direct in verbinding met de rest van de ruimte. Tegenwoordig worden er specifieke en strenge eisen aan houthaarden gesteld. Zonder afbreuk te doen aan de charme van het hout stoken en het authentieke gevoel dat een houthaard of houtkachel oproept, staat een schonere verbranding en hoger rendement voorop. Wil je meer weten over open haarden? Overweeg je de open haard te renoveren en aan te passen naar de huidige regelgeving? Wil je weten hoe je zo efficiënt en duurzaam mogelijk hout stookt? De mogelijkheden zijn divers, we informeren en adviseren je graag.

Open haard kopen of renoveren

Ben je op zoek naar een open haard? Wil je je open haard renoveren? Er zijn diverse mogelijkheden om een bestaande open haard aan te passen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een inzethaard. Met een inzethaard stook je efficiënter én duurzamer; je behaalt een hoger rendement en profiteert van meer warmte. Neem voor advies gerust contact met ons op, we denken graag met je mee. Er is (bijna) altijd een passende oplossing te vinden.

Showroom afspraak

We ontvangen je graag in onze showroom om je te inspireren met het mooiste wat er is: vuur! We zorgen voor voldoende tijd en houden van exclusieve aandacht. Via onderstaande button maak je gemakkelijk een afspraak. Graag tot ziens; de kachel brandt en de koffie staat klaar.

Neem contact op