Elektrische kachels - Graveka Diessen

Elektrische kachels

Even een opwarmertje! Dat is de beste omschrijving van een elektrische kachel. Elektrische kachels zijn ideaal als bijverwarming. En dus ideaal voor ruimten waar kort verbleven wordt. Of handig om in de koude wintermaanden eventjes een kamer snel op te warmen. Zoals de badkamer. Elektrische kachels leveren in een korte tijd op de snelste manier warmte.

Verbruik van elektrische kachels

Een elektrische kachel werkt op een elektrisch systeem. Dat is tegelijkertijd het grote voordeel voor de aanschafprijs. Die is in verhouding met het verbruik laag te noemen. Beschik je over eigen zonnepanelen? Dan ligt de zaak wellicht iets genuanceerder. Duurzaam of niet? Dat is de vraag. Wij helpen je graag.

Een elektrische kachel kopen

Ben je van plan om een elektrische kachel te kopen? We leggen de voor- en nadelen van een elektrische kachel graag uit. Verwarm ons met jouw plannen, dan doen wij de rest. Soms biedt een elektrische kachel uitkomst. Soms in het geheel niet. Het is ook mogelijk dat een andere warmtebron betere oplossingen geeft of zelfs goedkoper is. Er is ruime keuze uit verschillende kachels. Warmtecomfort, een vak apart.

Al je vragen over elektrische kachels beantwoord

Het grote voordeel van een elektrische kachel is dat deze overal in huis geplaatst kan worden. Een elektrische kachel geeft minder warmte af dan een ander soort kachel, maar ziet er net zo knus en gezellig uit als bijvoorbeeld een houtkachel. Dankzij de nieuwste technieken is het vlammenspel haast niet van echte vlammen te onderscheiden. Dit geeft de elektrische kachel toch dat sfeervolle uiterlijk en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft bijna niets bij te vullen, weinig schoon te maken, het is een kwestie van de kachel aanzetten en direct genieten van de extra sfeer in huis. In combinatie met zonnepanelen is een elektrische kachel een duurzamere oplossing.

Een elektrische kachel wordt geplaatst als bijverwarming. Perfect voor het snel opwarmen van de badkamer of andere ruimtes waarin je kort verblijft. Als je op zoek bent naar een kachel die veel warmte afgeeft dan adviseren we een andere soort kachel, want een elektrische kachel biedt zeer minimale warmte. Een elektrische kachel wordt dan ook vaak sporadisch gebruikt en is eerder een sierstuk die de sfeer van een traditionele kachel kan nabootsen, zonder de warmte. Ideaal wanneer je ’s avonds wilt genieten van een knusse sfeer, maar minder interesse hebt in het verwarmingselement.

Zoals de naam al verklapt werkt een elektrische kachel op elektriciteit. Sommige kachels hebben een verwarmingsfunctie, terwijl anderen hier niet over beschikken. Indien je overschakelt naar de warmtestand dan ligt het verbruik tussen de 1000 en 2000 Watt. Een elektrische kachel met 1000 Watt kost ongeveer €0.22 per uur. Heb je een kachel met 2000 Watt? Dan ligt het verbruik op €0.39 per uur. Afhankelijk van jouw stookgedrag wordt de hoogte van jouw verbruik en uiteindelijke energierekening bepaald. Je kunt dit verbruik goed compenseren door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen.

Een elektrische kachel werkt op stroom. Om deze aan te zetten hoef je dus enkel de stekker in het stopcontact te steken en de kachel aan te zetten. Deze eigenschap zorgt ervoor dat een elektrische kachel overal in huis geplaatst kan worden. Of je nu een slaapkamer even wilt verwarmen, een lekker warm plekje bij de televisie wilt creëren of een andere ruimte wilt voorzien van meer warmte; een elektrische kachel installeer je probleemloos in iedere ruimte in huis. Een elektrische kachel is ideaal als bijverwarming en zeker in kleinere ruimtes is het prettig om snel de kamer te kunnen verwarmen als het koud is.

Showroom afspraak

We ontvangen je graag in onze showroom om je te inspireren met het mooiste wat er is: vuur! We zorgen voor voldoende tijd en houden van exclusieve aandacht. Via onderstaande button maak je gemakkelijk een afspraak. Graag tot ziens; de kachel brandt en de koffie staat klaar.

Neem contact op